NYE PRODUKTER ER HER! SJEKK DEM UT.
Butiker Kundvagn

BOSE LANSERAR TRÅDLÖSA QUIET COMFORT-HÖRLURAR MED BRUSREDUCERING SAMT TRÅDLÖSA SPORTHÖRLURAR

Nya QuietComfort® 35 och QuietControl ™ 30 sätter nya standarder för brusreducering

Bättre träning med nya SoundSport® och SoundSport Pulse

5 Juni 2016 –- Hörlurarna som revolutionerade en hel bransch är tillbaka – nu i en trådlös version. Bose lanserar idag QuietComfort 35 around-ear hörlurar och QuietControl 30 in-ear hörlurar. Båda häver begränsningarna hos befintliga trådlösa hörlurar med brusreducering, genom en helt ny upplevelse i alla typer av situationer – från resande till avkoppling. QC35 skapar en avkopplande frizon genom samma effektiva teknik som de trådbundna Bose QuietComfort hörlurarna. Och med QC30 tillförs något nytt – en helt ny funktion som ger dig kontroll över hur mycket av omgivande ljud som ska blockeras eller släppas fram. När störande ljud från omgivningen utestängs, återger de nya QC35 och QC30 musik med fantastisk klarhet, oavsett hur högt du spelar. QC35 kan förbeställas från den 5 juni 2016 för SEK 3.999; QC30 kommer finnas tillgänglig från början av september 2016 för SEK 3.199.

Bose lanserar också de helt nya hörlurarna SoundSport och SoundSport Pulse, som båda lever upp till höga förväntningar på trådlöst ljud vid träning. SoundSport trådlösa hörlurar är helt designade för en aktiv livsstil och tillför då en rad oslagbara fördelar. Musik låter fantastiskt, de sitter bekvämt och stabilt i örat och är byggda för daglig användning inomhus eller utomhus. SoundSport Pulse trådlösa hörlurar har en inbyggd pulsmätare, så att användaren ska kunna hålla koll på sin träning. Pulsmätaren mäter via örat för mer exakt resultat. SoundSport-hörlurarna kan förbeställas från och med den 5 juni för SEK 1.899; SoundSport Pulse finns till försäljning från början av september för SEK 2.499.

Alla nya trådlösa Bose hörlurar är försedda med NFC som förenklar parkoppling. De har intuitiva reglage för både musik och samtal; röstmeddelanden som ger viktig information kring installation, nummerpresentation och batteritid, samt Bose Connect app som ger ännu fler funktioner utan extra kostnad.

- Fram tills nu, har effektiv trådlös brusreducering och bättre trådlösa träningspass varit mer dröm än verklighet, säger Bernice Cramer, General Manager, Bose Wireless Headphones. QC30 och QC35 är långt före sin tid, på samma sätt som QuietComfort-hörlurarna var det före dem. Och för de miljontals människor som kör bil, cyklar, vandrar eller går på gym, erbjuder SoundSport-hörlurarna ett nytt alternativ, eftersom de inte bara fått sitt namn från träning - de är byggda för det.

Bose QuietComfort 35

I en alltmer högljudd värld ger de nya QC35 around-ear hörlurarna den bästa brusreduceringen oavsett situation - via kabel eller trådlöst – samt en skräddarsydd Bluetooth®-lösning för en stark och stabil parkoppling i alla miljöer.

Med mikrofoner placerade i och utanför kåporna, uppfattar och skickar QC35 oönskade ljud till två patenterade mikrochips - en för varje öra - som svarar med en exakt lika men omvänd signal snabbare än en bråkdel av en millisekund. Resultatet är dramatiskt och exklusivt för Bose. På ett ögonblick tystnar mullret från en tunnelbanevagn, en flygmotor eller surret från rusningstrafiken. Du kan stänga ljudet ute eller höra på din musik ännu tydligare med en ny EQ som balanserar ljudet oavsett ljudvolym och musikgenre.

QC35 har upp till 20 timmars batteritid via ett uppladdningsbart litiumjonbatteri, längre tid än en flygning från New York till Hong Kong. Lättanvända knappar finns på den högra kåpan: på/av, musikvolym, play/paus, samt svara på /avsluta samtal.

QC35 är fullmatad med tekniska prestanda och finishen i material och byggkvalité är lika hög. Hörlurarna är raffinerade, samtidigt som de är robusta, lätta och stabila, med den sedvanliga komforten från Bose.

Bose QuietControl 30

Vår vardag blir allt mer hektisk och QC30-hörlurarna är en tekniskt bedrift som gör vardagen bättre. Dess brusreduceringssystem är så avancerat för en trådlös in-ear-design, att det inte finns något liknande i branschen. De har också ett nytt och robust Bluetooth-system som ger en tillförlitlig parkoppling i skiftande miljöer.

QC30-hörlurarna har små öronsnäckor med sex mikrofoner och ett elegant nackband där resten av den avancerade elektroniken inryms. För oavsett var du är eller vad du gör ger dig Bose nya uppfinning kontrollerbar brusreducering, möjligheten att själv bestämma hur mycket av omvärlden du vill stänga ute. Oavsett om en trafikerad väg kräver din fulla närvaro, du önskar avskildhet under arbete eller vill svara på samtal på ett livligt kafé - QC30 låter användaren välja de ljud de vill ta del av. Brusreduceringen kan ökas eller minskas, inte bara sättas på eller stängas av. Brusreduceringen anpassar sig till den nivå du själv valt, utan att förändra volymen på favoritmusiken. Den släpper fram varje ton i favoritmusiken genom en ny EQ, specialanpassad för QC30:s storlek och utformning. Med alla distraktioner tystade har ett hölje mindre än en tiokrona aldrig låtit bättre.

QC30 har upp till 10 timmars batteritid från ett uppladdningsbart litiumjonbatteri, lika länge som en fulladdad telefon eller surfplatta. Lättillgängliga knappar fjärrstyr av/på, musikvolym, play/paus, svara på/avsluta samtal samt brusreducering.

QC30 har Bose unika StayHear®+ öronsnäckor, som eliminerar tryck och den ömmande känsla som konventionella öronsnäckor ger efter timmar av användning.

Utöver tystnaden: kommunikation med QC35 och QC30

Förutom att QC35 och QC30 använder mikrofoner för komplett brusreducering och kontrollerbar brusreducering, använder de sig också av ett dubbelt mikrofonsystem för att förhindra att irriterande bakgrundsljud stör samtal. Vindbrus och folksamlingar tonar bort. Exaktheten i text-till-tal förbättras via Siri® och andra virtuella assistenter. Samtal blir tydligare, röster låter mer naturliga och varje ord kan höras av alla parter.

Hörlurarna SoundSport och SoundSport Pulse

Hörlurar är en viktig del av ett träningspass, men trådlösa modeller kan fortfarande ställa till det genom en design som skaver, inte håller sig på plats eller låter svagt. SoundSport-hörlurar gör trådlös träning bättre. De har en speciell sportversion av StayHear+-hörsnäckorna, som är utformade för att sitta säkert och bekvämt under träning. De mjuka och flexibla hörsnäckorna är paraplyformade, tillverkade av silikon och ger en skön komfort i örat, samtidigt som en förlängd vinge "låser" de på plats.

Oavsett om man är inomhus eller utomhus är SoundSport-hörlurar svett- och vattenresistenta och har hög ljudkvalitet. Den inbyggda mikrofonen och fjärrkontrollen gör att användaren kan vara fokuserad på sin träning när man byter låt, justerar volymen, eller ringer samtal.

SoundSport Pulse-hörlurarna inkluderar en inbyggd pulsmätare med samma precision som hos ett bröstband. Så med en och samma produkt kan man lyssna på musik och följa sina framsteg med träningen. Och den är kompatibel med Runkeeper, Endomondo och andra träningsappar.

SoundSport-hörluren har en batterikapacitet som räcker längre än ett maraton. SoundSport Pulse har upp till 5 timmars batteritid och SoundSport upp till 6 timmar.

Appen Bose Connect

Den kostnadsfria appen Bose Connect ger ännu fler funktioner till Bose trådlösa hörlurar. Gränssnittet är rent och minimalistiskt, vilket gör att den är enkel att använda. Med appen kan man koppla ihop och växla mellan Bluetooth-enheter, uppdatera programvara, anpassa språkval för röstmeddelanden med mera. För QC30 kommer Bose Connect app att inkludera den kontrollerbara brusreduceringsfunktionen; för SoundSport Pulse kommer den att visa din puls i realtid. Den nya Bose Connect app kommer efter hand att erbjuda fler funktioner för hörlurar.

Tillgänglighet och utföranden

QuietComfort 35-hörlurarna finns i svart och silver; QuietControl 30-hörlurarna finns i svart; SoundSport trådlösa hörlurar finns i svart och aqua, och från september även i färgen citron; SoundSport Pulse-hörlurarna fås i power röd. Till QC30- och SoundSport-hörlurarna kommer tre olika StayHear+ hörsnäckor att levereras: small, medium och large.

Samtliga nya hörlurar kommer att säljas via Bose.se samt utvalda auktoriserade Bose-återförsäljare och i Bose Stores. Bose Connect-appen kan hämtas nu på App Store eller Google Play.

Om Bose

Bose grundades 1964 av Dr. Amar G. Bose under hans tid som professor på Massachusetts Institute of Technology (MIT). Idag drivs företaget med ett och samma övergripande mål som när det startades, att genom långsiktig forskning och utveckling utveckla nya teknologier med verkliga användarfördelar. Bose står bakom en rad innovationer som har förändrat, förnyat och utvecklat produktkategorier inom ljud och andra olika områden. Bose produkter för hemmet, bilen, publika miljöer och de mobila lösningarna har i flera fall blivit förgrundsfigurer inom sin nisch.

Bose Corporation är privatägt. Företagets anda av innovation, passion för högsta kvalitet och dedikation för bästa möjliga upplevelse kan hittas runt om i världen, överallt där Bose gör affärer.

###

Bluetooth® är ett registrerat varumärke som ägs av Bluetooth SIG, Inc. och all användning av det varumärket av Bose Corporation är licensierad. Siri är ett varumärke som tillhör Apple, Inc. App Store är ett varumärke som tillhör Apple, Inc. RUNKEEPER är ett varumärke som tillhör FitnessKeeper, Inc. ENDOMONDO är ett varumärke som tillhör Endomondo ApS. Google Play är ett varumärke som tillhör Google, Inc.