NYE PRODUKTER ER HER! SJEKK DEM UT.

FRÅGOR OCH SVAR OM CHROMECAST BUILT-IN

Vad är Chromecast built-in™-teknik?

Chromecast built-in är en teknik som gör att du kan streama musik trådlöst från din telefon, surfplatta eller bärbara dator till din smarta högtalare eller smarta soundbarhögtalare från Bose. Den är enkel att använda. I en musikstreamingtjänst med cast-funktion, som Spotify, väljer du Chromecast-symbolen medan du lyssnar på musik för att sända den till din smarta högtalare eller soundbarhögtalare från Bose. Du kan bara sända ljud, inte videoinnehåll, till dina smarta högtalare.

Chromecast built-in-logotyp

Varför stödjer nu smarta högtalare och soundbarhögtalare från Bose Chromecast built-in?

Vi vill att du ska ha åtkomst till din musik och poddar snabbt och enkelt samt ha så många sätt som möjligt att styra ljudinnehållet på. Chromecast built-in är ett av många verktyg som Bose erbjuder för att trådlöst streama din favoritmusik till din smarta högtalare eller soundbarhögtalare från Bose. Andra sätt att streama ditt ljud till smarta högtalare från Bose eller soundbarhögtalare är att använda ditt Wi-Fi®-hemnätverk för att streama musik via Bose Music-appen, via Apple AirPlay 2 eller direkt från en musikstreamingtjänst, som Spotify. Du kan till och med streama musik via en Bluetooth®-anslutning.

Vilka innehållsleverantörer är kompatibla med Chromecast built-in?

Du kan använda Chromecast built-in för att streama musik till dina smarta Bose-enheter genom att använda många av de populäraste musikstreamingtjänsterna från tredje part som Spotify, Pandora®, TuneIn och iHeartRadio™. Eftersom Chromecast built-in finns i alla smarta högtalare och soundbarhögtalare från Bose har du tillgång till ännu fler innehållsleverantörer. Här ingår musikstreamingtjänster som YouTube Music Premium och andra innehållsleverantörer som Google Podcasts och Google Play Books. Vi uppdaterar hela tiden listan på innehållsleverantörer med Chromecast för att ge dig mer kontroll över din musik.

Vår senaste uppdatering har lagt till stöd för Chromecast built-in till dina smarta soundbarhögtalare och högtalare från Bose bland hundratals ytterligare musiktjänster, inklusive Apple Music med mera.

Spotify, Deezer, TuneIn

Vilka smarta högtalare och soundbarhögtalare från Bose har Chromecast built-in?

Med Chromecast-funktioner i alla smarta högtalare och soundbarhögtalare från Bose kan du använda Chromecast built-in för att sända musik eller poddar till följande smarta högtalare som ingår i Bose-familjen.

Smarta högtalare från Bose: Hemmahögtalare 300, Hemmahögtalare 450, Smart högtalare 500 (tidigare hemmahögtalare 500), Bärbar smart högtalare

Smarta soundbarhögtalare från Bose: Smart soundbarhögtalare 300, soundbarhögtalare 500, Smart soundbarhögtalare 600, Smart soundbarhögtalare 700 (tidigare soundbarhögtalare 700), Smart soundbarhögtalare 900, Smart Ultra soundbarhögtalare

Är inbyggd Chromecast built-in installerad i smarta enheter från Bose?

Ja. Chromecast built-in finns i alla smarta högtalare och soundbarhögtalare från Bose. Om du redan äger en smart högtalare eller soundbarhögtalare från Bose kommer din enhet att få en automatisk uppdatering via ditt Wi-Fi-nätverk för att stödja Chromecast built-in som ett streamingalternativ.

Hur aktiverar jag Chromecast built-in i min smarta högtalare eller soundbarhögtalare från Bose?

Om Google Assistant är din röstassistent, aktiveras Chromecast built-in automatiskt för din smarta högtalare eller soundbarhögtalare från Bose, eftersom du har godkänt Googles användarvillkor. Om du använder Amazon Alexa som din virtuella assistent, eller om du inte använder en röstassistent alls för att styra din smarta Bose-enhet, kan du aktivera Chromecast built-in på följande sätt:

1. Öppna sedan Bose Music-appen på din mobila enhet

2. Tryck på bilden på din smarta enhet för att ange enhetsinställningar

3. Tryck på symbolen Inställningar (övre högra hörnet)

4. Tryck på Chromecast built-in

5. Tryck växlingsknappen för Chromecast till läget ”på”

6. På nästa skärm trycker du på Godkänn och fortsätt för att godkänna Googles användarvillkor

För att aktivera Voice Casting för ditt ljudinnehåll följer du dessa extra steg:

7. På nästa skärm trycker du på Ställ in för att börja aktivera Voice Casting

8. Följ stegen i Google Assistant-appen för att slutföra konfigurationen av Voice Casting

Hur gör jag för att börja använda Chromecast built-in?

När Chromecast built-in är aktiverad i din smarta högtalare eller soundbarhögtalare från Bose kan du börja streama musik eller poddar så här:

1. Öppna din favorittjänst för musikstreaming (t.ex. Spotify eller YouTube Music Premium) eller innehållsleverantör (t.ex. Google Podcasts eller Google Play books)

2. Tryck på Chromecast-ikonen i innehållsleverantörens app

3. Välj den smarta Bose-enhet som du vill streama ditt ljudinnehåll med

4. Tryck på Spela upp om du vill streama musiken eller poddsändningarna till din smarta högtalare eller soundbarhögtalare från Bose

1: YouTube Music-logotyp, 2: Chromecast built-in-logotyp, 3: Bose smarthögtalare 500 och 4: en uppspelningsknapp

Vad är skillnaden mellan Chromecast built-in och AirPlay 2?

Chromecast built-in och Apple AirPlay 2 är casting-tekniker som gör att du kan sända ljud från din telefon, surfplatta eller bärbara dator till dina smarta högtalare och soundbarhögtalare. Det finns två stora skillnader mellan Chromecast built-in och AirPlay 2. För det första är Chromecast built-in tillgängligt för både iOS- och Android-mobilanvändare, AirPlay 2 är inte tillgängligt på Android-enheter. Den andra stora skillnaden är att när du sänder musik från din telefon till en smart Bose-enhet via Chromecast built-in så streamas musiken från molnet och inte från din telefon. Detta innebär att om du streamar musik från din telefon så kommer det inte bli några avbrott om du får ett samtal. Du kan till och med stänga av telefonen och musiken fortsätter att spela utan avbrott. Med AirPlay 2 streamas musiken från din telefon, så den fortsätter endast att sända om telefonen är ansluten till Wi-Fi.

Kan jag använda Chromecast built-in för att styra musik med min röst?

Om du använder Google Assistant som röstassistent så ger Chromecast built-in dig fler funktioner så att du kan sända och kontrollera musiken med din röst (t.ex. välja låtar, ändra volym, stoppa låtar). Om Alexa är din röstassistent kan du fortfarande använda Chromecast built-in för att kontrollera musik med din röst, men du kan inte be Alexa att streama en spellista från YouTube.

Fungerar med Ok Google-märket

Kan jag använda Chromecast för att sända ljud till grupper av smarta högtalare eller soundbarhögtalare från Bose?

Ja. Du kan sända ljud till en grupp smarta högtalare eller soundbarhögtalare genom Bose Music-appen eller på själva produkterna. Börja genom att skapa en grupp i Bose Music-appen och sänd till den gruppen eller håll åtgärdsknappen på den anslutande enheten intryckt för att parkoppla dem med en grupp som spelar en stream. Gruppera dina golvhögtalare eller alla högtalare i huset och dra igång festen.

 

RELATERADE BERÄTTELSER

Köptips: smarta högtalare

Köptips: Soundbarhögtalare

RELATERADE PRODUKTER