NYE PRODUKTER ER HER! SJEKK DEM UT.

Så här väljer du den bästa soundbarhögtalaren

Med soundbarhögtalare kan du enkelt och praktiskt förbättra ett hemunderhållningssystem, särskilt när Dolby Atmos ingår. Eftersom alla högtalare är inrymda i en soundbar slipper du krånglet med att placera ut eller installera dem i rummet, och sedan ansluta alla med ett virrvarr av kablar.

Soundbarhögtalare är fortfarande en relativt ny teknik, och att välja den bästa soundbarhögtalaren kan kräva viss eftertanke, särskilt när det finns så många olika alternativ. Den här guiden förklarar hur soundbarhögtalare kan förbättra ditt ljudsystem, vilka huvudfunktionerna är och varför du bör överväga att skaffa en. När du sedan är redo att uppgradera kan du känna dig trygg med att du väljer den bästa soundbarhögtalaren för dig.

Vad är en soundbarhögtalare?

Inbyggda tv-högtalare använder vanligtvis en stereoinstallation med två högtalare, en vänster och en höger högtalare. I allmänhet ger de ett dåligt ljud – särskilt på dagens allt tunnare tv-apparater – och kräver externa högtalare för att uppnå en ljudbild av hög kvalitet. Traditionellt innebar det att ett surroundljudsystem lades till, ofta kallat 5.1 eller 7.1, beroende på antalet högtalare. Men att installera denna typ av system kan kräva en hel del arbete och kan till och med kräva installationer i taket.

En soundbarhögtalare återger upplevelsen av surroundhögtalare utan det tekniska krånglet. Inuti finns ett antal högtalare som utför olika jobb. Mittkanalen används vanligtvis till dialog, medan vänster och höger högtalare fångar stämningen i en scen, till exempel ljudet av en stadsbild eller djungel.

Att ansluta en soundbarhögtalare är också enkelt. Det enda som behövs är en HDMI-kabel ansluten till tv:n och en strömsladd ansluten till ett vägguttag. Det här gör att soundbarhögtalare är särskilt populära bland dem som vill uppgradera sina ljudsystem med minsta möjliga krångel.

Lär känna soundbarhögtalarens funktioner

Soundbarhögtalare har mer att erbjuda än bara en uppsättning högtalare för att spela din favoritmusik eller dina favoritprogram. Det här kan din soundbarhögtalare också göra för dig.

Anslutning via Bluetooth®

Du styr enkelt din soundbarhögtalare med Bluetooth-teknik som ansluter din telefon, surfplatta eller andra Bluetooth-aktiverade enheter till soundbarhögtalaren. Via Bose Music-appen kan du styra soundbarhögtalaren och ansluta den till streamade ljudplattformar och ditt digitala bibliotek. Med Bose SimpleSync kan du även parkoppla den med kompatibla Bose-hörlurar för privat lyssning, eller med andra bärbara Bose SimpleSync-aktiverade högtalare för att förbättra ljudbilden ytterligare. Läs mer om SimpleSync och kompatibla hörlurar och högtalare.

Röststyrning

Få åtkomst till Amazon Alexa eller Google Assistent med hjälp av soundbarhögtalarens Wi-Fi®-anslutning. Bose tar röststyrningen ett steg längre med Voice4Video-teknik, så att du kan styra din tv-, kabel- och satellitbox med enbart rösten.*

Rösttjänsterna (Amazon Alexa och Google Assistent) kan variera beroende på land och kanske inte är tillgängliga på alla språk och i alla länder.

Programvara för rumskalibrering

Detta optimerar ljudet från din soundbarhögtalare till akustiken i rummet. Soundbarhögtalare från Bose använder ADAPTiQ-kalibreringsprogramvara för att analysera rummets egenskaper och justera ljudet därefter.

Dolby-surrounduppblandning

Vissa soundbarhögtalare ”blandar upp” signalen för att skapa ett ännu mer omslutande ljud. Till exempel använder soundbarhögtalare från Bose rumsbearbetningen TrueSpace för att analysera och blanda upp innehåll på ett intelligent sätt, vilket skapar en omslutande upplevelse från flera kanaler som får ljudet att komma långt från höger, långt från vänster och ovanifrån.

Dolby Atmos®

Det absolut mest spännande tillskottet till den senaste generationen soundbarhögtalare – inklusive Bose Soundbar 900 och Bose Soundbar 600 – är Dolby Atmos. Soundbarhögtalare som stöder Dolby Atmos har sidoriktade och uppåtriktade högtalare som studsar och placerar ljudet runt om i rummet, vilket förbättrar känslan av omslutning och ger dig intrycket av ljud som kommer från platser där det inte finns några fysiska högtalare. Faktum är att många streamingtjänster, filmer, spel och musikalbum nu blandar ljudbilden specifikt för Atmos. Om du uppgraderar till en Dolby Atmos-soundbarhögtalare kontrollerar du att din tv har en HDMI eARC-port på baksidan, eftersom du behöver den anslutningen för att kunna packa upp och projicera Dolby Atmos-signalen fullt ut.

Välj rätt storlek på soundbarhögtalaren

Soundbarhögtalare finns i många storlekar, så det är viktigt att matcha rätt högtalare till ditt utrymme. En för liten högtalare kan resultera i en torftig lyssningsupplevelse, medan en som är för stor kan överdriva och förvränga upplevelsen.

I allmänhet är det bäst att välja en som har samma bredd som din tv, om det är möjligt, och inte större. När det gäller höjden bör du kontrollera hur mycket utrymme som finns mellan tv:ns underkant och mediekonsolens ovansida, eftersom du inte vill ha en soundbarhögtalare som blockerar skärmens nedre del.

Hitta den bästa platsen för soundbarhögtalaren

Soundbarhögtalare bör placeras i linje med tv:ns lodräta mittpunkt och helst nära öronnivån, så att de främre högtalarna pekar direkt mot lyssnaren. Placera inte soundbarhögtalaren åt endera sidan eller i ett slutet eller infällt skåp, vilket kan begränsa ljudet.

De som har en väggmonterad tv bör överväga att använda ett väggfäste för soundbarhögtalaren. För bästa resultat monterar du det under tv:n nära öronnivån med tillräckligt utrymme, så att de sidoriktade och uppåtriktade högtalarna fungerar som de ska.

Överväg att skaffa Bose TV Speaker

Bose TV Speaker är betydligt billigare och mindre än en Bose-soundbarhögtalare och har många likartade funktioner. Bland annat Bluetooth, extra bas och förbättrat tal när Dialogue Mode är aktiverat, vilket gör all action på skärmen tydligare. Den mycket imponerande ljudeffekten kommer från två vinklade fullregisterelement i mitten.

Ljud i 3D

Den senaste utgåvan av soundbarhögtalare, särskilt de med Dolby Atmos, förvandlar ljudbilden från 2D till 3D, vilket skapar en ny nivå av omslutning i dina favoritprogram, filmer, spel och album – på ett enkelt och praktiskt sätt. Att veta mer om hur de fungerar, vilken storlek du ska köpa, vilken anslutning du ska använda och vilka andra funktioner som finns kan hjälpa dig att hitta den bästa soundbarhögtalaren för dig.

Produkttillgängligheten kan variera mellan olika länder.

RELATERADE PRODUKTER

  Du har valt det maximala antalet artiklar (4) att jämföra.   Maxgränsen på 4 artiklar har uppnåtts   Du kan endast jämföra liknande produkter.   Jämför endast liknande produkter.
(0)
Välj 2 till 4 produkter att jämföra

Relaterade berättelser

Vad är Dolby Atmos och hur har det radikalt förnyat ljudet?
Förhöja ljudupplevelsen på matchdagen