Fri frakt på beställningar över SEK 999.

Bose® eller våra annonseringspartner skickar dessa cookies för att samla in olika uppgifter om dina sökvanor och preferenser beträffande produkter och tjänster. Med hjälp av den här informationen kan Bose® och våra samarbetspartner visa relevant reklam på våra samarbetspartners webbplatser och på Bose®s webbplatser.

Cookiepolicy

Vi på Bose® respekterar att du oroar dig för personlig integritet och värdesätter vår relation med dig.
Vid tillämpning av den här policyn innebär ordet "Bose": Bose B.V. med registrerat kontor på Gorslaan 60, 1441 RG Purmerend, Nederländerna.
Precis som många andra företag använder vi teknik på vår webbplats som samlar in information och gör det lättare för oss att förbättra din onlineupplevelse.
De cookies som vi på Bose® använder gör att vår webbplats fungerar och talar om för oss vilken information och marknadsföring som är mest användbar för besökare.
Denna Cookiepolicy förklarar:

• Vad är cookies?
  • Vilken information samlar vi in och varför?
  • Vilken sorts cookies använder vi?
  • Hur länge lagras cookies på din enhet?
  • Hur hanterar man cookies?
  • Vad händer om man blockerar alla cookies
  • Ändringar i cookiepolicyn
  • Så här kontaktar du oss

Vad är cookies?

En cookie är en texfil som innehåller information som laddas ned till din dator eller mobila enhet när du besöker en webbplats. Det som är bra med cookies är att de gör att webbplatser kan känna igen en användares enhet. När du besöker webbplatsen igen skickas cookies tillbaka till ursprungswebbplatsen eller till en annan webbplats som känner igen cookien. Mer information om cookies finns på: www.allaboutcookies.org.
När vi hänvisar till cookies i den här policyn är det vår avsikt att omfatta alla liknande funktioner, däribland webbsignaler och loggfiler. Du hittar mer information om de andra verktygen i vår ordlista.

Vilken information samlar vi in och varför?

Som en del i arbetet med att ge våra kunder en angenäm och bestående upplevelse används cookies för att behandla information, så att vi bättre kan förstå vad du vill få ut av vår webbplats.Exempel på den sorts information vi samlar in via cookies är:

• hur många användare som besöker Bose® webbplats, hur ofta webbplatsen besöks, vilka sidor som besöks på webbplatsen, genomklickningar på webbplatsen och hur lång tid som tillbringats på webbplatsen totalt
  • vilken webbplats som besöktes före Bose® webbplats
  • om du har besökt vår webbplats tidigare eller är en förstagångsbesökare
  • dina preferenser vad gäller sidvisning (t.ex. layout, preferenser vad gäller storlek, språk, etc.)
  • dina köp och beställningar och
  • ditt användarnamn, lösenord, webbläsare och IP-adress, så att vi kan känna igen dig vid framtida besök.

Lägg märke till att vi inte samlar in ditt namn eller din e-postadress via cookies.

Utöver detta gör cookies det lättare för oss att:

• skräddarsy ditt besök: Vi kan använda information från ditt besök för att förbättra ditt nästa besök på vår webbplats
  • skräddarsy de annonser och reklambudskap du får på webbplatsen, antingen från oss eller från tredje part. Detta kan innebära att vi identifierar inslag på webbplatsen som du är intresserad av och rekommenderar tillbehör till ditt Bose® system eller ger användbar information, som hur du utökar ditt ljudsystem till andra rum. Vårt mål är att ge dig vad du vill ha så snabbt och enkelt som möjligt och att
  • undersöka kundtrender: Vi sammanställer information från tusentals kundbesök och analyserar som en helhet. I denna sorts studie ligger fokus på att identifiera trender bland de många besökarna på vår webbplats och inte på att analysera information om en enskild kund.

Vilken sorts cookies använder vi?

När du använder vår webbplats kan dessa sorters cookies skickas till din enhet:

Cookies från första part
Bose® skickar dessa cookies. De är till största delen nödvändiga för att du ska kunna navigera på webbplatsen och använda funktionerna.

• Nödvändiga cookies – Bose® skickar dessa cookies för att du ska kunna navigera på webbplatsen eller använda olika efterfrågade funktioner, som att lagra språkval eller göra beställningar på webbplatsen.
  • Analyscookies – Bose® skickar dessa cookies för att samla in statistisk (sammanställd och anonym) information om hur du och andra besökare använder webbplatsen. Med hjälp av denna information kan Bose® förbättra hemsidans funktionalitet.

Cookies från tredje part
Förutom att vi använder dessa applikationer kan vissa tredjepartsföretag och dotterbolag skicka och få tillgång till cookies på din dator och även tillsammans med webbsignaler.

• Nödvändiga cookies – Dessa cookies möjliggör användbara tjänster och funktioner, till exempel chattsupporten online.
  • Cookies för beteendestyrd annonsering – Dessa cookies samlar in information om dina sökvanor och preferenser vad gäller produkter och tjänster. Med hjälp av denna information kan Bose® och de marknadsföringsnätverk vi arbetar med visa relevant reklam där det passar bäst, både på våra partners webbplatser och på Bose®s webbplats. Tredjepartsföretag och dotterbolag kan till exempel använda Bose®s marknadsföringsprogram för banners på en webbplats som inte tillhör Bose®.

Hur länge lagras cookies på din enhet?

Hur länge cookies lagras på din enhet kan variera, men normalt rör det sig om två olika sorters cookies: tillfälliga och beständiga.

Tillfälliga cookies
Vi använder tillfälliga sessionscookies på alla våra säkra sidor för att tilldela och lagra ett sessions-ID för dig så att du kan navigera mellan de olika områdena på vår webbplats utan avbrott. Detta sessions-ID används även för interna rapporteringssyften. Det går inte att härleda personligen till dig, och denna typ av cookie lämnar ingen information på din hårddisk som kan hämtas. De flesta av våra förstapartscookies är sessionscookies som upphör när du stänger ner webbläsaren.

Beständiga cookies
Våra analyscookies från första part och cookies från tredje part är beständiga cookies eftersom de används för att hjälpa oss förstå besöksmönster under en längre tid eller tillhandahålla efterfrågade tilläggsfunktioner med hänsyn till anpassning av webbplatsen och sparat eller lagrat innehåll. De kan lagras på din dator i 24 timmar, en vecka eller flera år, beroende på vilken funktion de bidrar till att utföra.

Hur hanterar man cookies?

Vi skickar bara cookies till din enhet om du har gett oss tillstånd att göra det. Om du inte vill ta emot vissa sorters cookies på vår webbplats kan du välja bort dem på följande sätt. Lägg märke till att vi behöver skicka en cookie så att vi kan komma ihåg dina val när du besöker webbplatsen från samma webbläsare nästa gång.
I dagsläget är det inte tekniskt möjligt för oss att låta dig ta med dina inställningar mellan dina webbläsare och enheter (t.ex. din dator eller smartphone) så du måste själv ändra dessa inställningar i varje webbläsare/på varje enhet du använder. Du måste ändra dessa inställningar varje gång du använder en ny webbläsare eller enhet.

Nödvändiga cookies

Bose® skickar dessa cookies för att du ska kunna navigera på webbplatsen eller använda vissa efterfrågade funktioner, som att lagra språkval eller göra beställningar på webbplatsen.

Analyscookies

Bose® skickar dessa cookies för att samla in statistik (sammanställd och anonym) om hur du och andra besökare använder webbplatsen. Med hjälp av denna information kan Bose® förbättra hemsidans funktionalitet.

Nödvändiga cookies från tredjepartsföretag

Dessa cookies möjliggör användbara tjänster och funktioner, till exempel chattsupporten online, och erbjuds av Bose®s samarbetspartner.

Cookies för beteendestyrd annonsering

Bose® eller våra annonseringspartner skickar dessa cookies för att samla in olika uppgifter om dina sökvanor och preferenser beträffande produkter och tjänster. Med hjälp av den här informationen kan Bose® och våra samarbetspartner visa relevant reklam på våra samarbetspartners webbplatser och på Bose®s webbplatser.

Dessutom kan du hantera cookies via din webbläsare. Du kan alltid ställa in din webbläsare så att den meddelar dig när du får en cookie, och på så sätt bestämma om du vill acceptera den eller inte. Cookien kan aldrig läsa av någon information från din hårddisk, och du kan när som helst ta bort den från datorn.

Om du känner oro inför att ha cookies på din enhet, följ instruktionerna nedan för att hantera cookies som lagras på din enhet.

Om du använder Internet Explorer (IE) 9.0+:

För att avaktivera cookies:

• Gå till 'Verktyg' i menyraden, som bör dyka upp, och klicka på 'Internetalternativ'.
  • Klicka på fliken 'Sekretess' längst upp.
  • Flytta skjutreglaget till önskad Sekretessnivå.

För att ta bort befintliga cookies:

• Gå till 'Verktyg' i menyraden, som bör dyka upp, och klicka på 'Internetalternativ'.
  • Klicka på fliken 'Allmänt', som bör finnas under 'Webbhistorik', och klicka på 'Ta bort'.

Om du använder Firefox 2.0+ / 3.0+ / 4.0+:

För att avaktivera cookies:

• Gå till 'Verktyg' i menyraden.
  • Klicka på 'Inställningar'.
  • Klicka på fliken 'Sekretess'.
  • Avaktivera rutan 'Tillåt att webbplatser lagrar kakor'.

För att ta bort befintliga cookies:

• Gå till 'Verktyg' i menyraden.
  • Klicka på 'Inställningar'.
  • Klicka på fliken 'Sekretess'.
  • Klicka på 'Rensa nu'
  • Välj 'Cookies'
  • Klicka på "Rensa privata uppgifter nu"

Om du använder Google Chrome

För att avaktivera cookies:

• Gå till 'Verktygsmenyn'.
  • Klicka på 'Inställningar'.
  • Klicka på 'Under huven'.
  • Välj 'Cookie-inställningar'. Välj 'Blockera alla cookies'.

För att ta bort befintliga cookies:

• Gå till 'Verktygsmenyn'.
  • Klicka på 'Inställningar'.
  • Klicka på 'Under huven'.
  • Välj "Visa cookies" under fliken 'Sekretess'
  • Fönstret 'Cookies' öppnas. Där kan du se alla cookies i webbläsaren Google Chrome
  • Klicka på 'Ta bort allt' för att ta bort alla spår av cookies
  • Om du bara vill ta bort en specifik cookie markerar du den och klickar på 'Ta bort'.

Om du använder en webbläsare som inte finns med i listan ovan, rådfråga webbläsarens dokumentation eller onlinehjälp för mer information.

Vad händer om du blockerar alla cookies?

Du kommer fortfarande kunna använda delar av våra webbplatser. Men vissa användbara funktioner kommer inte fungera om du blockerar cookies.Du kommer till exempel inte kunna använda chattsupporten online eller köpa något. Du kommer inte heller kunna använda funktionen hitta butik eller dela sidor på ditt sociala nätverk.

Ändringar i policyn

Denna policy kan ändras då och då. Vi anslår alla ändringar på denna webbplats. Denna policy gäller specifikt för Bose®-hantering och gäller såväl information som du skickar in online som via andra kanaler. Policyn finns till för din bekvämlighet och avsikten är inte att skapa en bindande förpliktelse. Om du har frågor ber vi dig att kontakta oss.

Hur kontaktar du oss?

Kontakta oss om du har frågor eller funderingar kring hur vi använder cookies eller om du vill utnyttja din rätt att få tillgång till dina uppgifter och/eller korrigera information vi har om dig. Det finns även mer information om hur vi behandlar dina uppgifter rent allmänt och, mer specifikt, hur vi behandlar uppgifterna du laddar upp på vår webbplats i vår sekretesspolicy.

ORDLISTA

Cookies är textfiler som innehåller små mängder information som laddas ned till din dator eller mobila enhet när du besöker en webbplats. När du besöker webbplatsen igen skickas cookies tillbaka till ursprungswebbplatsen, eller till en annan webbplats som känner igen cookien.

Loggfiler är serverfiler (som domännamn eller IP-adress, URL, http-svarskoden, webbplatsen du besöker oss från och/eller vilket datum du besökte oss och hur länge ditt besök varade) som skapas automatiskt när en internetanvändare besöker en webbplats.

Vissa sidor på vår webbplats innehåller ”webbsignaler” (som även kallas internettaggar, pixeltaggar och tomma GIF) En webbsignal är en elektronisk fil som oftast består av en enpixelsbild. Den kan placeras på en webbplats eller i ett e-postmeddelande för att sprida information som skulle kunna innehålla personlig information som IP-adressen till datorn som laddade ned sidan med webbsignalen, URL:en till sidan med webbsignalen, när sidan med webbsignalen visades, vilken sorts webbläsare som användes för att visa sidan och informationen i cookies som skickas av tredje part.