KAN SKICKAS UT INOM 1-2 ARBETSDAGAR MED EN 90 DAGARS RISKFRI PROVPERIOD OCH GRATIS STANDARDLEVERANS FÖR BESTÄLLNINGAR PÅ 450 KR ELLER MER

KÖPA LÖPNINGS- OCH TRÄNINGSHÖRLURAR

Troféikon

Tre saker att fundera på innan du köper hörlurar

Oavsett om du älskar att ge dig ut i löpspåret eller att maxa din potential på löpbandet finns det en sak de flesta löpare har gemensamt – musiken är ett måste. Självklart tror vi att inget gör träningspasset bättre än bra ljud. Men här är tre andra viktiga saker att tänka på innan du bestämmer dig för vad du ska köpa – med sladd eller trådlösa, passform och batteritid.

Ikon för hörlurar/Bluetooth

Med eller utan sladd

Olika träningspass kräver olika träningshörlurar

Vill du slippa ladda hörlurarna? Och föredrar du enkla träningspass som att gå på löpband samtidigt som du tar igen avsnitten som du missat av dokusåpan som du inte erkänner att du tittar på? Då ska du nog ha ett par hörlurar med sladd.

Eller tar du dig an träningspassen som en ninjakrigare och avskyr att störas av att en öronsnäcka rycks ut ur örat? Då kanske du ska ha trådlösa hörlurar. Tack vare Bluetooth® kan du lyssna på musik utan att ta upp telefonen ur fickan. Och med dagens innovationer försvinner inte ljudkvaliteten när sladdarna gör det.

Varför kallas vissa hörlurar för trådlösa trots att de fortfarande har sladdar? Trådlös betyder att det inte finns någon anslutning mellan öronsnäckan och enheten. Om du tar en titt på våra SoundSport trådlösa hörlurar kan du se att de har en kabel ansluten till varje öronsnäcka, men de ansluts trådlöst till telefonen, datorn eller Bluetooth-enheten. Vill du bli av med alla sladdar helt och hållet? Våra SoundSport Free trådlösa hörlurar är våra första in-ear-hörlurar som är helt trådlösa.

Kvinna som använder SoundSport trådlösa hörlurar och kontrollerar sin smartklocka
Tumme upp-ikon

Passform

Dina löpningshörlurar borde vara lika bekväma som dina gympaskor

Inget får adrenalinet att sluta pumpa snabbare än när du måste sakta ned för att justera en öronsnäcka. En säker passform har blivit ännu viktigare nu när smarta löpbandspass och intensiv intervallträning är så populärt.

Passformen varierar mycket bland löpningshörlurar, så det finns några saker att fundera på. Tänk på hur hörlurarna kommer att kännas under en lång löprunda. Kommer de att röra sig eller skava? Ta en titt på hörlurarnas vikt – om de är lättare kan de kännas bättre när du avverkar långa sträckor.

Många träningshörlurar har öronsnäckor i en storlek som passar alla. Men människors öron varierar mycket i storlek. Hur vet vi det? Vi har under flera år mätt variationen i storlek på människors inneröron. Därför har alla våra Bose SoundSport-hörlurar StayHear+-snäckor. De har en unik form som skapar mjuk tätning i örat, som håller dem på plats och även bidrar till bättre ljudprestanda. Våra hörlurar levereras med tre olika par snäckor (i storlekarna S/M/L) så att du kan välja det som känns bäst för dig.

Kvinna som använder SoundSport Free trådlösa hörlurar efter sitt träningspass
Batteriikon

Batteritid

Musiken måste räcka längre än träningen

Around-ear-hörlurar har ofta lång batteritid, men de flesta tycker att de är för klumpiga att springa med. Och medan in-ear-hörlurar har mindre storlek, går man miste om det utrymme som behövs för ett stort batteri.

Om musiken ger dig den där extra knuffen du behöver för att nå en ny nivå kan du inte ha hörlurar som tar slut innan du gör det. Så var uppmärksam på hur länge de räcker per laddning när du använder dem, och hur lätt det är att ladda dem när du inte använder dem.

Våra trådlösa sporthörlurar finns i flera olika varianter och har upp till 6 timmars batteritid för SoundSport trådlösa hörlurar. Våra SoundSport Free-hörlurar laddas i ett fodral som ger dig ytterligare två laddningar (upp till 10 timmars batteritid). Och våra SoundSport-hörlurar med sladd ansluts så att de räcker lika länge som mobiltelefonen gör det.