UPPTÄCK VÄRLDENS BÄSTA BRUSREDUCERING: QUIETCOMFORT® EARBUDS II MED EN 90 DAGARS RISKFRI PROVPERIOD. MER INFORMATION

Köpa öronsnäckor för löpning och träning

Köpa hörlurar och öronsnäckor för löpning och träning

Tre saker att fundera på innan du köper hörlurar

Oavsett om du älskar att ge dig ut i löparspåret eller att maxa din potential på löpbandet har de flesta löpare en sak gemensamt – musiken är ett måste. Självklart tror vi att inget gör träningspasset bättre än bra ljud. Men här är tre andra viktiga saker att tänka på innan du bestämmer dig för vad du ska köpa – med eller utan sladd, passform och batteritid.

SoundSport trådlösa hörlurar på en handduk bredvid en boxningshandske

Trådanslutna öronsnäckor kontra True Wireless-snäckor

Det finns några anledningar till att älska trådanslutna öronsnäckor. Först och främst behöver du aldrig oroa dig för att de ska ladda ur. Trådanslutna öronsnäckor ger dig även möjlighet att ansluta dem direkt till löpbandet så att du kan lyssna på tv:n på gymmet.

Om du sedan av misstag har ryckt ut en snäcka ur örat när armen råkar komma åt tråden så förstår du hur attraktiv trådlös kommunikation är. Tack vare Bluetooth® kan du lyssna på musik utan att ta upp telefonen ur fickan. Och med dagens innovationer försvinner inte ljudkvaliteten när sladdarna gör det.

Du kanske undrar varför vissa hörlurar kallas trådlösa trots att det finns sladdar som ansluter öronsnäckorna. I det här fallet innebär "trådlös" att hörlurarna förlitar sig på en Bluetooth-anslutning – istället för en vanlig kabel – för att överföra ljudsignalerna från enheten till högtalarna i dina öron.

Riktigt trådlösa in-ear-hörlurar, å andra sidan, är helt enkelt två öronsnäckor, anslutna med ingenting annat än en stark och tillförlitlig Bluetooth-anslutning. Under de senaste åren har den verkligt trådlösa kategorin blivit ett enormt populärt val för alla musikälskare. SoundSport Free, våra första verkligt trådlösa in-ear-hörlurar, släpptes 2017. I år erbjuder vi ytterligare två äkta True Wireless-snäckor för löpning: Bose Sport Earbuds är konstruerade för träning och Bose QuietComfort®-öronsnäckorna erbjuder brusreducering som är lika effektiv som våra hörlurar med huvudbygel.

Passform

När du är ute och tränar är bekväma öronsnäckor lika viktiga som bekväma löparskor. Precis som dina skor är det alltid bättre att veta att du får det stöd du behöver.

Inget får trots allt adrenalinet att sluta pumpa snabbare än när du måste sakta ned för att justera en öronsnäcka. En säker passform har blivit ännu viktigare nu när smarta löpbandspass och intensiv intervallträning är så populärt.

Passformen varierar mycket bland löpningshörlurar, så det finns några saker att fundera på. Tänk på hur hörlurarna kommer att kännas efter några kilometer. Kommer de att röra sig eller skava? Ta en titt på hörlurarnas vikt – om de är lättare kan de kännas bättre när du avverkar långa sträckor.

Eftersom människors öron varierar mycket i form och storlek är det mycket viktigt att du hittar den snäcka som fungerar bäst för dig. Hur vet vi det? Vi har under flera år mätt variationen i storlek på människors inneröron. Baserat på allt vi har lärt oss har vi skapat unika öronsnäckor. Varje yta som vidrör örat är tillverkad av mjuk silikon – inte hårdplast – så öronsnäckorna känns bra i örat hela tiden. Sedan finns det en paraplyformad snäcka som sitter bekvämt i örat. Syftet är att den ska sitta ordentligt på plats, oavsett hur mycket du hoppar upp och ned. Munstycket har en unik form som skapar en mjuk tätning i örat, som håller dem på plats och även bidrar till bättre ljudprestanda. Våra hörlurar levereras med tre olika par snäckor (i storlekarna S/M/L) så att du kan välja det som känns bäst för dig. Intressanta fakta: Det är inte alls ovanligt att vänster öra behöver en annan storlek än höger öra.

Även om alla öronsnäckor från Bose har en innovativ vingspetsdesign och finns i flera olika storlekar finns det ytterligare en anledning till att Bose Sport Earbuds känns så säkra i öronen: den kompakta designen. Även om den nya sportöronsnäckan nästan är identisk i volym med SoundSport Free sitter den 40 % närmare örat. Det gör att snäckan ser snyggare ut på huvudet – och sitter säkrare i örat. Ju längre en öronsnäcka sticker ut, desto mer tryck lägger den på vingen, och desto mindre stabil känns den i örat – även när du bär den på rätt sätt.

Batteritid

Musiken måste räcka längre än träningen

Around-ear-hörlurar har ofta lång batteritid, men de flesta tycker att de är för klumpiga att springa med. Och medan in-ear-hörlurar har mindre storlek, går man miste om det utrymme som behövs för ett stort batteri.

Om musiken ger dig den där extra knuffen du behöver för att nå en ny nivå kan du inte ha hörlurar som tar slut innan du gör det. Så var uppmärksam på hur länge de räcker per laddning när du använder dem, och hur lätt det är att ladda dem när du inte använder dem.

Bose Sport Earbuds ger upp till fem timmars batteritid per laddning – det är tillräckligt med tid för den genomsnittliga personen att springa ett maraton! Precis som du återhämtar dig efter en löprunda, kan du låta snäckorna en paus i det medföljande laddningsfodralet. När fodralet är fulladdat kan det ge två fulladdningar för ytterligare upp till 10 timmar.

Våra SoundSport Free erbjuder 6 timmar på en enda laddning, och som Bose Sport Earbuds laddar de i ett fodral som ger dig två extra laddningar (upp till tio timmars längre batteritid).

Janay Harding använder Bose Sport Earbuds när hon tränar
Man som bär Bose Sport Earbuds när han hoppar rep

Olika träningsrutiner kräver olika typer av öronsnäckor

Det är lättare att hålla dig till alla träningsrutiner när du har en bra följeslagare som motiverar dig. Och inget träningstillbehör är mer tillförlitligt än ett par hörlurar.

Produkttillgängligheten kan variera mellan olika länder.

Nya hörlurar, nya öronsnäckor och det senaste inom ljud.
Köptips: brusreducerande hörlurar
Tre sätt som musik motiverar dig
sv